zdroj: screenshot FB MOSR

Naď prosí o pomoc zdravotníkov k plošnému testovaniu. Nevylučuje ani mobilizáciu

Na dnešnej (štvrtok) tlačovej besede minister obrany Jaroslav Naď poprosil zdravotníkov, aby sa prihlásili na celoplošné testovanie. Chápe, že sú unavení, lebo robia deň aj noc.

Podľa neho sa ozbrojeným silám SR (OS SR) spoločne so samosprávami a ďalšími organizátormi podarilo zabezpečiť logistické a materiálne zabezpečenie celoplošného testovania, avšak jeho rezort potrebuje ešte na oba dni testovania približne 2 až 3-tisíc zdravotníkov, ktorí môžu robiť stery.

„Stále je to vážny problém, stále potrebujeme viac zdravotníkov. Potrebujeme zdravotníkov, ktorí môžu robiť samotné stery a potrebujeme tých, ktorí ich aj môžu vyhodnocovať,“ povedal Naď.

Minister dodal, že sú pripravení na to, aby mobilizovali potrebný personál v niektorých regiónoch, ak to bude nevyhnutné.

Situácia sa opäť bude dnes popoludní vyhodnocovať, vtedy sa zistí, ako sa napĺňajú potrebné pozície a následne sa spojí s predsedom vlády SR Igorom Matovičom a ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím

Viac..  Peter Pollák: Nová legislatíva o umelej inteligencii možno už o dva roky nebude stačiť

Na Slovensku je celkovo 93-tisíc zdravotníckych pracovníkov. „Stále verím, že z 93-tisíc sa nájde 15 až 20-tisíc zdravotníkov, ktorí budú chcieť prísť pomôcť. Ak budeme vidieť, že je v niektorých regiónoch vážny problém, tak budeme veľmi konkrétne povolávať takpovediac so služby tých, ktorí sú v jednotlivých regiónoch potrební,” informoval.

Naď však ešte očakáva veľkú pomoc od súkromných nemocníc, ktoré tiež vyčleňujú personál na celoplošné testovanie.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

nad

Rezort obrany sa snaží o budovanie zelenších ozbrojených síl po vzore viacerých štátov EÚ

Klimatická zmena nie je len ekologickým, ale aj bezpečnostným problémom a tzv. „násobiteľom hrozieb“. Okrem …

Consent choices