koláž EN zdroj: FB MO SR, FB SLK

Naď sa ostro pustil do Kollára. To, čo predviedol včera,bolo nenormálne, povedal minister

Minister obrany Jaroslav Naď vyzval Slovenskú lekársku komoru (SLK), aby vymenila svojho šéfa. Podľa ministra sa viacerí lekári hanbia za to, čo povedal prezident lekárskej komory Marián Kollár na stredajšej tlačovej konferencii.

Kollár včera vyzval vládu, aby ešte raz zvážila celoplošné testovanie. Prezident SLK vyjadril obavy, že rozhodnutie o plošnom testovaní nebolo vôbec odborné.

Šéf rezortu obrany na tlačovej konferencii uviedol, že prezident lekárskej komory dva dni predtým nehlasoval proti celoplošnému testovaniu, ale „loboval za súkromné spoločnosti, aby mohli robiť testy“.

Člen komory Ernest Sivík sa v stredu tiež vyjadril, že úmrtnosť na COVID-19 je na úrovni chrípky. „Nie, COVID nie je chrípka a ľudia, ktorí umierajú každý deň, umierajú preto, že takí ľudia ako doktor Kollár, sa pozerajú na svoju peňaženku a nie na to, čo sa deje v nemocniciach,“ dodal minister obrany.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Naď vyzval všetkých „slušných“ lekárov, zdravotné sestry a zdravotnícky personál, aby sa postavili za predstaviteľov vlády. „To, čo predviedol včera pán Kollár, bolo nenormálne,“ dodal.

Premiér Igor Matovič na vyjadrenia lekárskej komory reagoval v stredu s tým, že mu „vybilo poistky“.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

mig29

Slovensko sa symbolicky rozlúčilo so stíhačkami Mikojan-Gurevič MiG-29

Rezort obrany, ako aj široká verejnosť sa dnes tzv. „uzemnením“ stíhacích lietadiel MiG-29 symbolicky rozlúčili …

Consent choices