mimoriadna2

Po útoku nožom vo francúzskom Nice ostali traja mŕtvi. Útočník mal kričať „Allahu akbar“

Vo štvrtok ráno vo francúzskom meste Nice neďaleko kostola došlu k útoku nožom, pri ktorom zomreli traja ľudia a ďalší utrpeli zranenia. Spravodajský portál BBC sa odvoláva na políciu, podľa ktorej útočník jednej žene sťal hlavu. Nemenovaná predstaviteľka polície, ktorú cituje agentúra AP, informovala, že útočníka zatkli a previezli do nemocnice so zraneniami, ktoré utrpel pri zatýkaní. Podľa predpokladov konal sám.

Doteraz príčina útoku nie je známa. Protiteroristický prokurátor a národná polícia tento incident vyšetrujú ako teroristický útok.

Starosta mesta Nice Christian Estrosi novinárom povedal, že všetko ukazuje práve na „teroristický útok v srdci baziliky Notre-Dame“, pričom použil aj výraz „islamofašizmus“. Podozrivý podľa slov starostu viackrát opakoval „Allahu akbar“ (Boh je veľký). Jednou z obetí je podľa Estrosiho správca baziliky.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Minister vnútra Gérald Darmanin vyzval ľudí, aby sa vyhli centru Nice, tiež dodal, že ministerstvo vnútra v Paríži zvolalo krízové stretnutie.

Agentúra AP informuje, že dolná komora parlamentu dnes pre útok pozastavila debatu o nových opatreniach proti šíreniu koronavírusu a držala minútu ticha za obete.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices