koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Maďarsku pribudol rekordný počet úmrtí na COVID-19. Vláda však ďalšie opatrenia nezavádza

V Maďarsku hlásia rekordný počet úmrtí na ochorenie COVID-19, vláda zavádza prísnejšie kontroly dodržiavania platných protiepidemických opatrení.

Z údajov stránky koronavirus.gov.hu vyplýva, že za posledný deň pribudlo 65 úmrtí, prevažne starších a chronicky chorých pacientov. Spolu tak nákaze podľahlo 1 699 ľudí a zotavilo sa 17 953.

V krajine za posledných 24 hodín pribudlo 3 286 prípadov nákazy koronavírusom, takže celkový počet nakazených je na čísle 71 413.

Vláda aj napriek rýchlemu nárastu prípadov zatiaľ nesprísnila opatrenia, avšak premiér Viktor Orbán v piatok upozornil ľudí, že každý, kto nebude mať rúško, keď je to potrebné, dostane pokutu. „Neverím v násobenie pravidiel, ale v presadzovanie tých existujúcich,“povedal v rozhlasovom interview.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices