kamionisti
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Vodiči dopravcov dostali na potvrdenie o negatívnom teste výnimku

Vodiči dopravcov, ktorí boli v čase od 30.10. do 1.11. 2020 mimo územia Slovenskej republiky z dôvodu výkonu ich povolania a vracajú sa od 2.11. 2020 spať na územie Slovenskej republiky, pre účely dokončenia dopravných operácií  alebo pri návrate do svojho zvyčajného bydliska na území Slovenskej republiky, nebudú pri týchto činnostiach povinní preukazovať sa potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19.

Zároveň však Ministerstvo dopravy a výstavby SR vysoko odporúča všetkým týmto vodičom, aby vo vlastnom záujme absolvovali potrebné testovanie na ochorenie COVID – 19 bezodkladne, keď im to plnenie ich  pracovných povinností dovolí, keďže toto usmernenie sa vzťahuje výlučne na činnosti súvisiace s výkonom pracovných povinností pri realizácii dopravy a nezakladá výnimku  z Uznesenia vlády pre iné účely.

Viac..  Vlani sa stalo v EÚ obeťami dopravných nehôd 20.400 ľudí, SR nad priemerom Únie

O mam

Odporúčame pozrieť

Štáty susediace s Ukrajinou žiadajú EÚ o predĺženie zákazu dovozu obilnín

Pätica krajín susediacich s Ukrajinou podpísala spoločné stanovisko, ktorým žiadajú predĺženie zákazu dovozu štyroch druhov …

Consent choices