zdroj: FB Ozbrojené Sily SR

CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE: Manuál, ako prebieha testovanie

SLOVENSKO/ Dnes je prvý deň celoplošného testovania na Slovensku. Testovať sa budete môcť od 7:00 do 21:30 s prestávkami 12:00-12:40 a 18:00-18:30, a to na ľubovoľnom odbernom mieste. Situáciu minútu po minúte sledujeme TU.

Krok 1 registrácia

Na ľubovoľnom odbernom mieste sa preukážete občianskym preukazom. Administratívny pracovník vyplní formulár potrebný na registráciu a následne dostanete pridelené číslo.

Krok 2 testovanie

Zdravotnícky personál, vás požiada aby ste si odkryli nos a ústa a následne vám zdravotník odoberie vzorku jemnou tyčinkou z nosohltanu.

Krok 3 vyhodnotenie testu, čakanie na výsledok

Po vykonaní testu si nasaďte rúško a následne vás personál nasmeruje do vyhradeného priestoru, kde pár minút počkáte na váš výsledok.

Krok 4 prevzatie certifikátu

Zdravotník vás privolá podľa prideleného čísla a vypíše vám certifikát. V zatvorenej obálke budete mať výsledok, teda váš certifikát, ale aj informácie čo robiť ak ste pozitiívne alebo negatívne testovaní.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Situáciu minútu po minúte sledujeme TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices