Lucia Ďuriš Nicholsonová, PHOTO: FB Lucia Ďuriš Nicholsonová
Lucia Ďuriš Nicholsonová, PHOTO: FB Lucia Ďuriš Nicholsonová

Ďuriš Nicholsonová: Hybridná vojna má neskutočnú silu zla. Rozdeľuje, šíri nenávisť a zabíja

Hybridná vojna má neskutočnú silu zla. Rozdeľuje, šíri nenávisť a zabíja.

Na plošné testovanie môžeme mať rozličné názory, nakoniec aj mnohí uznávaní vedci nie sú jednoznační. Niektorí projekt schvaľujú, iní ho vidia ako rizikový. Zmätočná komunikácia tomu tiež nepridáva. Chápem obavy aj výhrady občanov, ale čo ma najviac desí, sú dezinformácie, ktoré neuveriteľným spôsobom naberajú na sile a objavujú sa aj pri ľuďoch, ktorí, povedzme to takto, sú tí príčetnejší.

Marcový prieskum, ktorý realizoval Globsec vysvetľuje to, čo v realite na Slovensku vidíme (a to v čase prieskumu nebola zahrnutá korona kríza).

? Slováci sú spomedzi štátov zapojených do prieskumu najviac náchylní veriť konšpiráciám a zo šiestich konšpiračných teórií väčšina Slovákov uverila v priemere piatim z nich.

Dnes žijeme dobu, kedy konšpirátori a antivaxeri sú poslancami parlamentov (národných aj európskych). Ich hoaxy číta desaťtisíce ľudí a čo je horšie, aj sa s nimi stotožňujú a šíria ich ďalej.

Kým sa to objavovalo kde-tu, aj sme sa zasmiali, aj sme sa chytili za hlavu a povedali si:“To snáď ani nemôže byť pravda.“ Žiaľ, dnes táto realita pácha obrovské škody na zdraví aj životoch.

Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Prosím Vás, žiadna vodka zmiešaná s Bromhexinom Vás nevylieči z COVID-19, ako Vám radí vodca. Žiadnu vakcínu Vám v tyčinke nedajú pri výtere ako sa obáva mladá slečna, ktorá to má samozrejme všetko potvrdené a overené, neprepichnú Vám dutiny ani nepoškodia mozog.

Verím, že sa vláda razantným spôsobom bude problémom šírenia dezinformácií zaoberať, príjme kvalitné nástroje na ich elimináciu a polícia sa vysporiada aj s konkrétnymi ľuďmi, ktorí takýmto spôsobom ohrozujú našu spoločnosť.

O red

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices