hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: FB MH/koláž EN

Martin Hojsík: Zodpovednosť je dnes na nás

Od rána sledujem správy a napadá mi, že by som si pred rokom toto len ťažko predstavil.

?Jednak to, že na dušičky nebudeme s rodinou ale budeme kolektívne stáť v rade na test. A už len ťažko by som si predstavil tú pokoru množstva ľudí, ktorí dnes išli pomáhať, a tú solidarita ľudí, ktorí idú na test, aby ochránili nielen seba, ale svojich blízkych.

☝️Áno, dnešné testovanie nie je ideálne. Je to rýchlokvasený “plán”, ktorý vznikol na kolene a stále nemáme mnohé odpovede. Je to plán, ktorý sa dotýka zdravia a slobody ľudí a preto ho treba brať vážne.

❓Už teraz vieme, že testovanie vyvolalo rad právnych, epidemiologických a logistických otáznikov, ktoré ostali nezodpovedané. Ale už je realitou a to, čo môžeme spraviť my, je byť zodpovední. Nevieme, do akej miery bude tento experiment účinný, ale už bolo investovaných mnoho práce a financii. Je to na našom svedomí.

✋Ak by som bol teraz doma na Slovensku, ja by som sa otestovať išiel.
Verím, že testovanie prebehne bez veľkých problémov. ?Už len fakt, že sa to podarilo je veľkou zásluhou pracovníkov a pracovníčok samospráv, policajtov a policajtiek, lekárov a lekáriek, zdravotníkov ktorí sa prihlásili do služby a množstva dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, laikov, ktorí dnes išli pomáhať a to všetko bez jasného plánu a vedenia. ?ĎAKUJEME.

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

✌️Mám ale veľkú nádej, že vďaka spolupatričnosti to dokážeme aj napriek všetkým otázkam. Buďme ale naďalej zodpovední, zachovávajme odstup, berme ohľad na zraniteľnejších a obrňme sa proti konšpiráciám, ktoré šíria strach a ľudí v ťažkých chvíľach rozdeľujú.

?Zvládneme to.

O red

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices