Babis
Český premiér Andrej Babiš. PHOTO: © European Union.

Núdzový stav sa v Česku predĺži do 20. novembra. Podľa Babiša vláda potrebuje viac času

Poslanecká snemovňa ešte v piatok schválila predĺžiť núdzový stav v krajine o tri týždne, a to v dôsledku súčasnej epidemiologickej situácie s novým koronavírusom. Platiť tak má do piatku 20. novembra.

Spravodajský portál Novinky.cz informuje, že vláda žiadala predĺžiť stav až do 3. decembra, to však odmietla časť opozície.

„Vláda potrebuje čas, hasí vzniknuté problémy a pracuje na reštarte ekonomiky. Česká republika ale pri zapojení všetkých môže vyjsť z krízy posilnená,“ povedal v snemovni premiér Andrej Babiš.

Portál Novinky.cz pripomína, že vláda počas núdzového stavu môže na základe krízového zákona zavádzať prísnejšie opatrenia, vrátane plošných zásahov do základných práv, pre ktoré nestačia rozhodnutia ministra zdravotníctva. Rozsah obmedzení však musí byť vymedzený vopred.

Viac..  SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európski liberáli odsúdili účasť Babiša na konferencii konzervatívcov v Maďarsku

Predsedníctvo strany Aliancia liberálov a demokratov pre Európu (ALDE), do ktorej patrí aj hnutie ANO …

Consent choices