Sebastian Kurz
Sebastian Kurz. PHOTO: © European Union.

Rakúsko čaká druhý lockdown. V krajine bude platiť nočný zákaz vychádzania

Susedné Rakúsko v sobotu ohlásilo čiastočný lockdown. Hotely budú pre turistov zatvorené a reštaurácie a bary budú fungovať len formou rozvozu alebo výdaja. Prevádzky, ktorých sa tieto nariadenia dotknú, dostanú od štátu 80 % zisku z minuloročného novembra, no nemôžu prepúšťať zamestnancov.

V krajine sa zrušili všetký kultúrne, športové a voľnočasové aktivity. Od 20:00 do 06:00 bude obyvateľom zakázané vychádzať z domu, teda okrem cesty do práce ale cvičenia. Cielom týchto opatrení je obmedziť súkromné oslavy, na ktorých sa často šíri vírus.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz potvrdil, že obmedzenia budú v platnosti od utorka do konca novembra. Kurz tiež vyzval ľudí, aby sa snažili pracovať najmä z domu.

Kancelár opatrenia označil za „druhý lockdown,“ ale dodal, že sú to oveľa miernejšie obmedzenia ako počas prvej vlny. Zdôraznil, že ak by váda teraz nezasiahla, tak by bolo rakúske zdravotníctvo čoskoro preťažené.

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Otvorené majú ostať obchody či kaderníctva a vláda tiež chce nechať otvorené školy a materské školy, ale na stredných a vysokých školách bude fungovať výučba na diaľku.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices