hranice
Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Maďarsko predlžuje kontroly na hraniciach. Každého, kto vstúpi do krajiny, čaká povinná karanténa

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na webovej stránke informuje, že Maďarsko predlžuje dočasne zavedené kontroly na hraniciach. Toto nariadenie má platiť do 30. novembra 2020.

Každému občanovi Maďarska,ale aj nemaďarským občanom s povolením na pobyt, osobám, ktoré nemajú výnimky vracajúcim sa zo zahraničia je automaticky nariadená desaťdňová karanténa. Karanténa je prísne sledovaná cez nainštalovanú aplikáciu v mobilnom telefóne, upozorňuje rezort diplomacie.

Už od 1. septembra však platí zákaz vstupu do Maďarska iným, ako maďarským občanom. Na územie krajiny je umožnené vstupovať aj cudzincom, ale s oprávnením na trvalý pobyt na území krajiny. Urobiť tak môžu v prípade, že sa preukážu dokladom, respektíve disponujú platným povolením, ktoré im vydala cudzinecká polícia Maďarska a oprávňuje ich na pobyt na území Maďarska na obdobie dlhšie ako 90 dní. Slovenský rezort diplomacie dodáva, že obmedzenia sa vzťahujú aj na železničnú a autobusovú dopravu.

Viac..  Nové nabíjačky elektromobilov berú už iba platobné karty, hotovosť neplatí

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices