koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nemecko zaviedlo čiastočný lockdown. Otvorené ostanú školy či kaderníctva

Nemecko od pondelka vstupuje do štvortýždňového čiastočného lockdownu. Cieľom je dostať pod kontrolu šírenie koronavírusu. Reštrikcie sú oveľa miernejšie ako tie, ktoré krajina zaviedla počas prvej vlny pandémie, teda počas marca a apríla.

Nemecká vláda rozhodla do konca novembra zatvoriť reštaurácie, bary, divadlá, kiná a ďalšie voľnočasové zariadenia. Školy, škôlky, obchody, ktoré neponúkajú nevyhnutný tovar alebo tiež kaderníctva však zostanú otvorené.

Za sobotu v krajine pribudlo ďalších 19 059 prípadov nákazy koronavírusom, čo je celkový najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. Dnes v Nemecku potrvdili 12 097 nových prípadov. Aj keď čísla na začiatku týždňa zvyknú byť nižšie, oproti minulotýždňovým 8 685 je to nárast.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová by mala spolu s premiérmi spolkových krajín opatrenia po dvoch týždňoch vyhodnotiť a rozhodnúť, či reštrikcie netreba upraviť.

Viac..  Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ - Mercosur

„Cieľom je dostať sa naspäť pod 50, čo je úroveň, pri ktorej zdravotnícke úrady dokážu trasovať kontakty,“ povedal sa šéf Merkelovej úradu Helge Braun pre RBB Inforadio.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices