mimoriadna2

Viedňou otriasla streľba. Jeden z útočníkov je stále na úteku (video)

V rakúskom hlavnom meste prebieha dnes vo večerných hodinách veľká policajná akcia, ktorá súvisí so streľbou v centre mesta. Podľa polície si streĺba vyžiadala niekoľko zranených. Presné okolnosti incidentu sú ešte nejasné.

AKTUALIZOVANÉ 22:49

Jeden útočník má byť zastrelený políciou a ďalší na úteku. „Ťažko zranený má byť aj policajt,“ informuje viedenská polícia na Twitteri.

Na ulici Seitenstettengasse neďaleko námestia Schwedenplatz sa synagóga stala terčom útoku. Predseda viedenskej židovskej obce Oskar Deutsch uviedol, že sa streľba odohrala na ulici Seitenstettengasse, avšak doposial nie je známe, či sa zamerala na chrám, uviedol na Twitter.

Agentúra APA citujúca ministerstvo vnútra,informuje že jedného útočníka zabili a druhý je na úteku.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Rakúska polícia vyzýva ľudí, aby sa vyhli všetkým otvoreným priestranstvám v meste, aj hromadnej doprave.

Predseda Európskej rady Charles Michel na Twitteri uviedol, že „Európa dôrazne odsudzuje tento zbabelý čin, ktorý porušuje život a naše ľudské hodnoty.V dôsledku hrozného útoku na túto noc myslím na obete a ľudí z Viedne.“

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Minister Blanár vo Viedni: Rakúsko je pre nás viac než sused

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár rokoval vo Viedni so spolkovým …

Consent choices