Foto: screenshot FB UVSR

VÝSLEDKY PLOŠNÉHO TESTOVANIA! Celoplošného testovania sa zúčastnilo viac ako 3,5 milióna ľudí

Dnes na Úrade vlády SR prebieha tlačová konferencia predsedu vlády SR Igora Matoviča, ministra obrany SR Jaroslava Naďa, ministra vnútra SR Romana Mikulca, ministra zdravotníctva SR Mareka Krajčího a náčelníka Generálneho štábu OS SR Daniela Zmeka, ktorí  predstavia výsledky prvého kola plošného testovania.

AKTUALIZOVANÉ 15:54

Cez víkend bolo pretestovaných 3 625 332 ľudí, pričom pozitívnych bolo 38 359 ľudí. Infekčnosť bola teda 1,06%. „V kútiku duše som dúfal, že prídu tri milióny ľudí a prišlo ich oveľa viac,“ povedal premiér.

Najvyšší počet pozitívnych prípadov identifikovali v okrese Čadca(3,22) a Stará Ľubovňa (2,9). Pričom najmenší pomer pozitívnych testov bol v Revúcej a Rožňave, kde pozitivita prestavuje necelých tri desatiny percenta.

Igor Matovič hodnotí plošné testovanie ako možnou alternatívou pre tvrdý lockdown. „Verme, že toto riešenie na Slovensku zaberie, samozrejme za podmienky, že tí, ktorí dostali papier, že sú negatívni, sa budú ďalej správať zodpovedne, a tí, ktorí dostali papier, že sú pozitívni, zostanú v domácej karanténe aj s celou rodinou,“ povedal na tlačovej konferencii.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

V celkovom počte 3,6 milióna testovaných je už aj počet otestovaných v nemocniciach, domovoch sociálnych služieb či firmách. 

Podľa ministra Naďa sa celoplošného testovania malo zúčastniť 3,8 milióna ľudí, ale neuviedol, ako k tomuto číslu prišli. Pričom v sobotu sa dalo otestovať 2,65 milióna ľudí a v nedeľu 0,97 milióna.

NAŽIVO:

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices