Sledujte s nami online diskusiu: Európa v klimatickej pohotovosti! Hosťami europoslanci Wiezik, Hojsík a Hajšel

Kancelária Európskeho parlamentu pripravuje diskusné fórum s europoslancami a odborníkmi na tému „Európa v klimatickej pohotovosti – Ako prispievame k riešeniu globálnej ekologickej krízy?“ Podujatie sa uskutoční online v piatok 13. novembra 2020, v dvoch častiach: od 10:30 do 11:20 pre študentov a verejnosť (live stream s možnosťou kladenia otázok prostredníctvom SLI.do) a od 11:30 bude nasledovať online diskusia poslancov s odborníkmi.

Stať sa prvým klimaticky neutrálnym kontinentom na svete do roku 2050 je najväčšou výzvou a príležitosťou našich čias. V záujme dosiahnutia tejto méty Európska komisia predstavila európsku zelenú dohodu, najambicióznejší balík opatrení, ktoré by mali umožniť európskym občanom a podnikom mať úžitok z trvalej ekologickej transformácie, ktorá bude spravodlivá a sociálne vyvážená.

Aká je parlamentná dimenzia Európskej zelenej dohody? Ako k tejto téme pristupujú poslanci Európskeho parlamentu, akademici a experti zo Slovenska? A čo tieto ambiciózne ciele znamenajú pre nás občanov? O týchto témach budeme debatovať na podujatí „Európa v klimatickej pohotovosti – Ako prispievame k riešeniu globálnej ekologickej krízy?“, ktoré pripravuje Kancelária EP na Slovensku.

Viac..  Európsky parlament vyzýva na opatrenia proti narúšaniu hodnôt EÚ v členských štátoch

Diskutovať s vami budú poslanci Európskeho parlamentu:

  • Robert Hajšel (S&D)
  • Martin Hojsik (Renew Europe) 
  • Michal Wiezik (EPP)

ONLINE diskusiu NAŽIVO vám 13.11.2020 od 10:30 prinesieme TU.

 

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Sankcie …

Consent choices