Foto: Twitter Policie ČR

Vďaka röntgenu českí policajti odhalili v tureckom kamióne takmer 50 migrantov. Väčšina z nich by mala pochádzať zo Sýrie

V Českej republike zastavili colníci na diaľnici D2 v moravskom Podivíne turecký kamión, v ktorom sa nachádzalo takmer päťdesiat migrantov, ktorých odhalila kontrola röntgenom. Na Twitteri o tom informovala Polícia Českej republiky.

Spravodajský portál TN.cz upresňuje, že českí policajti zastavili dvoch vodičov kamióna na bežnú prehliadku nákladu. Podľa papierov mali muži prevážať dlaždice, keď však kamión prešiel röntgenom, na skeneri sa objavili obrysy ľudí.

Policajti po otvorení návesu zadržali 48 migrantov, pričom 31 z nich povedalo, že sú zo Sýrie, zvyšní z Turecka. Polícia ešte pracuje na ich identifikácii.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Česká polícia tiež zadržala oboch vodičov kamiónu a v súčasnosti zisťujú, akú úlohu zohrali pri prevoze. Pred eskortou museli všetci migranti absolvovať test na Covid-19.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Nemecko potrebuje viac imigrantov, tvrdí šéf federálneho úradu práce

Nemecko vzhľadom na starnutie obyvateľstva potrebuje výrazne viac prisťahovalcov, aby kompenzovali nedostatok pracovnej sily. Uviedol …

Consent choices