Foto: EN/ Marco Németh

Negatívny certifikát z celoplošného testovania noste so sebou, inak vám hrozí pokuta

Polícia uznáva len originál certifikátu z celoplošného testovania, nestačí mať fotografiu v mobile. Osobe, ktorá nemá pri sebe originálny certifikát z celoplošného testovania, hrozí pokuta vo výške 1 659 eur.

Na sociálnej sieti o tom informuje Polícia SR a dodáva, že registruje snahy o falšovanie certifikátov, a preto je kontrola ochranných prvkov potrebná.

Viac informácií nájdete na stránke Ministerstva obrany SR pod heslom Som zodpovedný.

Do 14. novembra potrvá aj zákaz vychádzania, obmedzenie pohybu však neplatí v čase od 1:00 do 5:00. Zákaz vychádzania však neplatí pre osoby s negatívnym PCR testom, vykonaným od 7. do 8. novembra alebo antigénovým testom na ochorenie COVID-19, ktorý bol vykonaný v rámci celoplošného testovania.

Toto nariadenie bude platné len pre 45 okresov, ktoré podstúpia druhé kolo plošného testovania. Pre ostatné okresy bude platiť doterajší certifikát z minulotýždňového testovania.

TRESTNÁ LAVICA (39.): PREČO NEMÔŽEM MAŤ CERTIFIKÁT Z TESTOVANIA ODFOTENÝ V MOBILE?

Samozrejme, uvedomujeme si, že by to…

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Štvrtok 5. novembra 2020

Viac..  Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices