zdroj: FB Igor Matovič

CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE: Za sobotu otestovali vyše 1,2 milióna ľudí

Aj tento, teraz už druhý víkend prebieha celoplošné testovanie, avšak len okresoch, kde mali v prvom kole viac ako 0,7 percenta pozitívnych.

Za prvý deň druhého kola celoplošného testovania otestovali 1 297 571 ľudí, z toho 8172 bolo pozitívnych, teda 0,63 %. Igor Matovič na tlačovej besede povedal, že vďaka antigénovým testom „je možné znížiť až o 55 %“ počet infekčných ľudí v spoločnosti.

Podľa premiéra by mohlo antigénové testovanie v regiónoch prebehnúť znova, kde sa ukáže väčší počet pozitívne testovaných. Dodal, že testovanie by tiež mohlo byť aktuálne v tých regiónoch, ktoré by podľa premiéra „chceli viac slobody“. „Napríklad, keď sa Bratislava rozhodne, že chce mať otvorené prevádzky, kiná, divadlá,“ povedal Matovič.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices