koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Izrael obnovuje spojenie so svetom. Na letisku v Tel Avive sa ľudia budú môcť otestovať na COVID-19

Izreal chce vo svojom hlavnom meste umožniť testovať sa na nový koronavírus priamo na letisku. Podľa agentúry AP si pasažieri na Medzinárodnom letisku Bena Guriona v Tel Avive budú môcť zaplatiť približne 13 dolárov (v prepočte okolo 11 eur) za test, ktorého výsledky dostanú do 14 hodín. Iné, rýchlejšie testovacie metódy, by mali nasledovať v priebehu ďalších týždňov.

Registrovať sa bude možné už od štvrtka, pričom testovacie kabínky budú otvorené od nedele. Podľa úradov bude možné v laboratóriách na letisku denne spracovať 20-tisíc testov.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok počas návštevy povedal, že takéto testovanie Izraelu môže pomôcť „vrátiť sa k lepšej, rýchlejšej a efektívnej leteckej rutine“. „Chceme obnoviť spojenie Izraela so svetom,“ dodal.

Viac..  Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie

Krajina sa pritom tiež pomaly dostáva z druhého celonárodného lockdownu, ktorý trvá od polovice septembra. Izraelské úrady plánujú v priebehu niekoľkých týždňov postupne uvoľniť obmedzenia.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska únia uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov v Predjordánsku

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu …

Consent choices