Matovič
Igor Matovič. Zdroj: ÚVSR

Núdzový stav na Slovensku sa predĺži o 45 dní. Platiť tak bude do konca roka

Núdzový stav na Slovensku bude predĺžený o ďalších 45 dní, teda do konca tohto roka, po dnešnom rokovaní vlády to povedala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Dodala, že vláda v tejto súvislosti pripravuje zmenu ústavného zákona. Bod, týkajúci sa zákazu vychádzania, bol podľa ministerky zo schváleného uznesenia vlády vypustený.

„Ministerstvo spravodlivosti SR sa bude podieľať na príprave riešenia, ktoré dá odpovede na prípadné ďalšie opatrenia, ktoré by mali nadväzovať po tom, čo skončí núdzový stav,“ povedal ministerka a dodala, že nová úprava by mala priniesť nové možnosti pre vládu SR.

Podľa nej sa v súčasnosti javí, že právne možnosti súčasného zákona sú takmer vyčerpané.Šéfka rezortu tiež uviedla, že existuje viacero možností, ako by mohla nová úprava fungovať. Kolíková vysvetlila, že podľa nej je na mieste rozprávať sa o tom, aby v nej bol zakomponovaný prezident SR či Národná rada SR.

Viac..  Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

„V niečom je tá úvaha o poistke legitímna, ale na druhej strane je pravda, že vláda tie opatrenia musí prijať a v nejakom čase ich musí začať realizovať. Treba priniesť riešenie, ktoré je reálne a dá sa uplatniť,“ povedala Kolíková.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices