Christine Lagardeová PHOTO: European Union

Šéfka ECB si myslí, že zotavovanie ekonomiky eurozóny bude pravdepodobne nerovnomerné

V stredu šéfka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová uviedla, že ekonomiku eurozóny pravdepodobne čaká „nerovnomerné“ a prerušované zotavovanie aj napriek dobrým správam o vývoji vakcíny proti koronavírusu.

Zdôraznila existujúce riziko, že oživenie by mohlo byť pomalé pre obavy spotrebiteľov. „Vidíme silné opätovné šírenie vírusu a to prinieslo novú dynamiku,“ povedala Lagardová na online konferencii ECB o menovej politike.

Ekonomiku eurozóny pravdepodobne čaká „nerovnomerné“ a prerušované zotavovanie napriek dobrým správam o vývoji vakcíny proti koronavírusu.

Šéfka ECB už na zasadaní banky 28.októbra vyhlásila, že existuje„málo pochýb“ o tom, že Centrálna banka eurozóny na zasadaní 10. decembra rozhodne o zväčšení stimulov pre ekonomiku. Podĺa nej „hlavnými nástrojmi pravdepodobne zostanú“nákupy dlhopisov a poskytovanie lacných úverov, povedala Lagardová.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

ECB

P. Wunsch: Dá sa očakávať, že ECB nepristúpi tento rok iba k jednej redukcii

Európska centrálna banka (ECB) by mohla znížiť úrokové sadzby v tomto roku viackrát, pričom jednou …

Consent choices