PHOTO: Audiovisual.europarl.europa.eu

Holandsko bude príchod Nového roka sláviť bez ohňostrojov. Vláda zakázala ich používanie

V Holandsku sa Nový rok bude oslavovať po novom bez veľkých ohňostrojov. Rozhodla o tom v piatok holandská vláda, ktorá takmer úplne zakázala predaj a použitie zábavnej pyrotechniky.

Cieľom tohto rozhodnutia je uľahčiť prácu zdravotníckemu personálu v čase, kedy nemocnice čelia náporu pacientov s koronavírusom. Pritom Holanďania Nový rok už tradične vítali masovými oslavami, ktoré sprevádzajú veľké ohňostroje.

Pre nemocnice je však tento deň jeden z najrušnejších hlavne vzhľadom na úrazy spôsobené pyrotechnikou. Minulý rok zdravotníci v krajine v súvislosti s týmto druhom zranení ošetrili zhruba 1 300 ľudí.

Holandská vláda okrem tohto schválila aj plán kompenzácií, v rámci ktorého obchodníkom s pyrotechnikou vyplatí 40 miliónov eur. Povolené budú len tie najmenšie pyrotechnické produkty, akými sú napríklad prskavky držané v ruke.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Počas silvestrovskej noci, ale aj nasledujúce dni sme boli vystavení vysokým toxickým hodnotám

Počas silvestrovskej noci, ale i nasledujúce dni, sme všetci vystavení vysokým hodnotám karcinogénneho antimónu alebo …

Consent choices