vlak
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Rok 2021 bude zrejme európskym rokom železníc. Cieľom je podporiť dopravu šetrnú k životnému prostrediu

Rok 2021 sa má vyhlásiť za Európsky rok železníc, má sa to stať v záujme zvýšenia podpory pre dopravu šetrnú k životnému prostrediu, uviedla to v piatok Európska komisia potom, čo sa na príslušnom návrhu dohodli zástupcovia členských štátov a Európskeho parlamentu.

Eurokomisárka pre dopravu Adina Valeanová uviedla, že cieľom je dostať do centra pozornosti výhody verejnej dopravy, pričom napomôžu tomu aj výstavy, reklamné akcie a informačné kampane zamerané hlavne na mladých ľudí.

Europoslankyňa z frakcie Zelených Anna Deparnay-Grunenbergová povedala, že ide o to, aby sa pre železnice nadchlo viac ľudí. Europoslankyňa dodala, že podľa nej je to dôležité pre transformáciu, v rámci ktorej má EÚ do roku 2050 prejsť na uhlíkovo neutrálnu dopravu. Grunenbergová od danej iniciatívy očakáva vybudovanie európskej siete nočných vlakov a lepšie prepojenie národných železničných infraštruktúr.

Viac..  Michal Wiezik: Norma Euro7 je potrebná, ale treba ubrať plyn

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

ludia

Zloženia na budúcoročné MS 2021 v hokeji sú známe!

MS v hokeji 2020 sa mali konať ako každý rok tak aj tento od 8. …

Consent choices