PHOTO: Európske Noviny/ Marco Németh

Školy zostávajú zatvorené, podľa Matoviča by to bola „cesta do pekla“

Premiér Igor Matovič povedal, že aj keď je epidemiologická situácia v niektorých okresoch dobrá, školy sa zatiaľ otvárať nebudú. Podľa neho sa totiž nedá na Slovensko pozerať ako na samostatné okresy a treba prihliadať na celoslovenské čísla.

„Môžeme snívať o tom, že dajme deti do škôl, otvorme reštaurácie, ale ja sa pýtam na zodpovednosť. Kto bude kopať tie hroby?”, pýta sa premiér. Dodal, že otvoriť školy za situácie, kedy pribúda dvetisíc prípadov denne, je podľa neho „cesta do pekla”.

Po rokovaní Pandemickej komisie vlády SR premiér povedal, že ak by sa otvorili bez prijatia ďalších opatrení, predseda vlády odhaduje počty nových pozitívnych počas Vianoc na päťtisíc denne.

Viac..  Horizont Európa: 1,25 miliardy eur na podporu špičkového výskumu

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

materska-skola

Európska komisia a Rada Európy potrebujú pre svoj projekt expertov na inkluzívne vzdelávanie

Európska komisia (EK) a Rada Európy (RE) hľadajú pre potreby naplnenia spoločného projektu 144 poskytovateľov …

Consent choices