lockdown
PHOTO: Ilustračné.

Rakúsko vstupuje do tvrdého lockdownu. Otvorené ostanú iba potraviny, drogérie či lekárne

Rakúsko budúci týždeň vstupuje do sprísneného lockdownu, totiž v krajine prudko narastá počet nových prípadov nákazy koronavírusom. Vláda opatrenia schválila v sobotu, pričom účinnosť bude mať od utorka. Zavádzajú sa obmedzenia pohybu s celodennou platnosťou.

Okrem potravín, drogérií alebo lekární budú zatvorené všetky prevádzky, takže kaderníctva a iné služby, kde je nevyhnutný blízky osobný kontakt musia zatvoriť.

Školy prejdú tiež na dištančné vzdelávanie. Výnimku budú mať ľudia žijúci v spoločnej domácnosti, tam budú povolené stretnutia najviac dvoch osôb.

Na verejných priestranstvách musia ľudia dodržiavať odstup minimálne jeden meter. Povinné rúško bude potrebné aj v interiéri.

Spomínaný lockdown má platiť do 6. decembra.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

Michal Šimečka reaguje na možný lockdown pre ľudí nad 60 rokov a ministrovi financií posiela štipľavý odkaz

VÁŽENÝ PÁN MINISTER FINANCIÍ(!) IGOR MATOVIČ, dovoľujeme si reagovať na váš najnovší nápad zaviesť lockdown …

Consent choices