zdroj: FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

MAPA: Štvrté kolo testovania na COVID-19 sa uskutoční vo viac než 400 mestách a obciach

Operácia Spoločná zodpovednosť bude mať ďalšie kolo. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Podľa nej sa má štvrté kolo uskutočniť 21. a 22. novembra 2020 v celkovo 458 mestách a obciach, ktoré v rámci posledného realizovaného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako jedno percento.

Väčšinu z nich predstavujú dediny, ale z väčších miest sú na zozname Čadca, Stará Ľubovňa, Púchov, Levoča a Bytča.

Minister obrany Jaroslav Naď povedal po rokovaní Ústredného krízového štábu, že testovanie bude úplne dobrovoľné.

„Verím, že obyvatelia pristúpia k tejto možnosti s rovnakou zodpovednosťou, akú ukázali už v predchádzajúcich kolách. Okrem poklesu pozitívnych testov vo všeobecnosti totiž dokážeme vďaka podrobným výsledkom presne identifikovať možné vznikajúce ohniská nákazy, ktorým je určite potrebné podať pomocnú ruku v zvládaní pandémie aj štvrtým kolom testovania,“ povedal minister.

Viac..  Komisia bilancuje hlavné úspechy v oblasti migrácie a azylu

Takýmito lokálnymi ohniskami môžu byť podľa Naďa napríklad obec Valaská Dubová v okrese Ružomberok, kde percento pozitívnych testov stúplo z 1,16 percenta v druhom kole na 5,16 percenta v treťom kole.

Najvyššie percento pozitívnych prípadov zaznamenali v rámci tretieho kola testovania Markovce v okrese Michalovce, a to 6,04 percenta.

Celý zoznam nájdete TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices