protest
Ilustračné PHOTO Foto: noviny.sk

Podľa SaS je ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania pošliapavaním odkazu Novembra

Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) uviedla, že ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania je pošliapavaním odkazu novembra 1989.

Hovorca strany Ondrej Šprlák zdôraznil, že pre stranu je Deň boja za slobodu a demokraciu jedným z najdôležitejších spomienok na vybojovanú slobodu.

Je to zápas o slobodu

Koaličné hnutie Sme rodina na facebooku zdôraznilo, že pravda je len jedna, tá vždy víťazí, a preto sa za ňu oplatí bojovať.

„Odkaz 17. novembra 1989, keď ľudia spojení na námestiach myšlienkou slobody a demokracie pocítili svoju silu a slabosť totality, je výrazným symbolom nádeje nášho národa. Boj za demokraciu však stále neskončil. Napriek rôznym sklamaniam je našou každodennou úlohou bojovať za demokraciu a právny štát. Zápas o ľudskú slobodu, spravodlivú spoločnosť a funkčný demokratický štát sa novembrovými udalosťami nezavŕšil, ale začal svoju novú etapu,“ informovala predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Viac..  Porušovanie sankcií bude v EÚ trestné. Naprieč krajinami sa zavádzajú prísne tresty

SaS upozorňuje, že je dôležité, aby si Slovensko pripomínalo ľudské obete, ktoré sa spájajú s komunistickou a fašistickou minulosťou slovenskej spoločnosti a nenechali si ukradnúť odkaz stranami, ktorých členovia sa otvorene hlásia k totalitným ideológiám.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices