KORCOK, Ivan
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. PHOTO: © European Union- EP.

Minister I. Korčok k podpore náboženskej slobody vo svete 

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok vystúpil na Ministerskej konferencii pre podporu náboženskej slobody vo svete organizovanej rezortom diplomacie Poľskej republiky „Sloboda náboženského vyznania je nielen základným ľudským právom, ale aj strategickou hodnotou s presahom na udržiavanie mieru a bezpečnosti. Nedávne teroristické útoky vo Francúzsku a Rakúsku znovu ukázali, že nenávisť a násilný extrémizmus nepoznajú hranice. Prevencia radikalizmu si vyžaduje komplexné a neustále úsilie v oblasti vzdelávania, dialógu a investícií,” uviedol minister I. Korčok.

Ako člen Medzinárodnej aliancie pre slobodu náboženstva alebo presvedčenia Slovensko si plne uvedomuje rastúcu závažnosť problému porušovania slobody myslenia, svedomia a náboženstva vo svete a aktívne podporuje agendu náboženskej slobody a tolerancie. Téma je jednou z hlavných priorít Slovenska na multilateriálnych fórach, vrátane trojročného členstva v Rade OSN pre ľudské práva (2018-2020) a nedávneho predsedníctva OBSE (2019).

Viac..  M. Weber: Populisti zvolení do europarlamentu skončia v tábore Putinových priateľov

Dôležitosť témy náboženskej slobody ilustruje aj značný počet krajín a predstaviteľov medzinárodných organizácií (60), ktorí na podujatí vystúpili. Zároveň 17. novembra minister Korčok vystúpil aj na prvom ministerskom stretnutí Medzinárodnej aliancie pre slobodu náboženstva alebo presvedčenia, ktorá vznikla z iniciatívy USA začiatkom tohto roka a ktorej je Slovensko jednou zo spoluzakladajúcich členov.

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Lexmann: Sloboda náboženského vierovyznania a presvedčenia v Bielorusku sa rapídne zhoršuje

Po júnovom zničení protestantského kostola v Minsku buldozérmi tento týždeň vtrhli bezpečnostné sily Lukašenkovho režimu …

Consent choices