Igor Matovič. Zdroj: ÚVSR

Európski lídri podľa Igora Matoviča naznačujú, že bez očkovania proti koronavírusu sa nebude dať cestovať

Premiér Igor Matovič v diskusnej relácii V politike v televízii TA3 naznačil, že bez očkovania na koronavírus pravdepodobne nebudeme môcť cestovať po Európe.„Európski lídri to naznačujú,“ vysvetlil premiér.

Podľa Matoviča členské krajiny si budú môcť dať očkovanie ako podmienku pre vstup do krajiny. Toto navrhované riešenie nie je žiadnou novinkou vo svete. Zavádzajú ho hlavne rizikové krajiny, ktoré vyžadujú očkovanie proti vybraným chorobám. Najčastejšie sa vyžaduje očkovanie proti žltej zimnici.

„Ak sa dá zaočkovať 30 percent, nemá to význam,“ povedal Matovič. Vláda stále neplánuje zaviesť povinné očkovanie, bude sa radšej snažiť ĺudí presviedčať pozitívnou motiváciou.

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na tlačovej besede uviedol, že jeho rezort by bol rád, ak by pre Slovensko mohol získať zhruba 3 milióny vakcín. Aj on zdôraznil, že ministerstvo nechce, aby očkovanie bolo povinné, len odporúčané. „Veríme, že ľudia využijú túto príležitosť,“ povedal.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Hodnoty a krásy Slovenska v Štrasburgu. VIDEO

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

EIB, EK a Gatesovci chcú každoročne ochrániť 370 miliónov detí pred detskou obrnou

Európska komisia, Európska investičná banka a Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov oznámili založenie nového finančného …

Consent choices