koláž EN Foto: ÚV SR, FB MH

Matovič vidí plán strany SaS ako „cestu do pekla“. Podľa premiéra o decembrovom plošnom testovaní je rozhodnuté!

Minister Krajčí pred rokovaním Ústredného krízového štábu povedal, že stiahne svoj návrh semaforu, chce totiž požiadať Richarda Sulíka, aby predložil pandemický plán strany SaS na konzílium odborníkov a pandemickú komisiu. Ak ho odborníci schvália, budú o ňom rokovať na krízovom štábe.

„nezodpovedný“ plán strany SaS

Podľa premiéra je plán strany SaS „nezodpovedný“ a zároveň zdôraznil, že ho vidí ako „cestu do pekla“. Podľa Matoviča SaS nevyžaduje celoštátne kritériá pred tým, ako budú opatrenia regionálne. „Je to nezodpovedné, mrzí ma to,“ dodal premiér.

„Covid ponechal Mongolsko do veľkej miery nedotknuté, teraz sú však ľudia opatrní pred možným vypuknutím pandémie.
A vtedy prichádza na scénu Sulíkov Protipandemický plán
?
? uviedla europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti.

Predseda vlády pred rokovaním Ústredného krízového štábu tiež povedal, že decembrové plošné testovanie sa bude konať. Podľa neho bol totiž počas posledného víkendu malý záujem, a to podľa premiéra ukazuje, že testovanie nemôže byť dobrovoľné.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

Igor Matovič sa znova pustil aj do ministra hospodárstva, nazval ho „malým deckom“. Podľa neho minister „odkopíroval niečo z Česka, niečo z ministerstva zdravotníctva a urobil kompilát“. Premiér dodal, že „figu borovú máme plán.“

Vrátia sa deti naspäť do škôl?

Minister školstva navrhuje, aby sa deti vrátili do škôl už od decembra, predseda vlády však upozorňuje, že pokiaľ Slovensko nebude mať v nemocniciach menej ako dvetisíc pacientov a menej ako 750 pozitívnych denne, tak sa školy plošne otvárať nebudú.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices