Branislav Gröhling PHOTO: FB Branislav Gröhling

Žiaci by sa mohli vrátiť do škôl už v pondelok 30. novembra. Matovič je však proti

Minister školstva Branislav Gröhling povedal na pondelňajšej tlačovej konferencii, že žiaci by sa do škôl mohli vrátiť v pondelok 30. novembra. Tento dátum bol prijatý aj počas rokovania Ústredného krízového štábu SR, a preto je dôležité o tom v týchto dňoch rozhodnúť.

Podľa ministra bude však dôležité najmä to, aby boli nastavené pravidlá. Na tlačovej konferencii, na ktorej strana SaS predstavila protipandemický plán tiež povedal, že školský semafor, ktorý fungoval od septembra, fungoval podľa neho preto, lebo boli dobre nastavené pravidlá

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

Počas semaforu skončilo v domácej izolácii 5 % žiakov

Branislav Gröhling dodal, že počas semaforu bolo v domácej izolácii 5 % žiakov, čo podľa neho znamená, že komunikácia a pravidlá boli nastavené dobre.

Na vysvetlenie dodal, že školy sa zároveň budú riadiť v rámci jednotlivých regiónov podľa špecifických pravidiel a navyše k tomu pribaľujú aj školský semafor.

„Tak by sme chceli, aby sme pokračovali aj od 30. novembra v rámci tohto individuálneho semaforu, toho lokálneho školského semaforu. K tomu odporúčame a pribaľujeme komunikáciu v rámci žúp a okresných miest,“ povedal šéf rezortu.

Podľa neho by sa tak mohli spoločne vytvoriť mobilné testovacie jednotky, ktoré by mali za úlohu na základe požiadavky riaditeľa prísť na danú školu a dobrovoľne pretestovať učiteľov alebo žiakov spolu so zákonnými zástupcami.

Viac..  Opatrenia na zlepšenie pracovných podmienok stážistov a riešenie nedostatku pracovnej sily a zručností

Strana Spolu žiada vládu, aby sa školy otvorili čím skôr

Zverejnila výzvu, v ktorej požaduje od vlády, aby vzdelávanie detí a otvorenie škôl považovala za jednu zo svojich kľúčových priorít.„Vzdelávanie detí a mladých ľudí musí byť prioritou našej krajiny. Aj v čase pandémie,“ uviedol europoslanec Vladimír Bilčík na Facebooku. Podľa Bilčíka „bez plnohodnotného vzdelania im berieme šancu na úspešný život.“ Nedopustime, aby sa téma otvárania škôl stala politickým súbojom strán vo vládnej koalícii,“ dodal europoslanec.

Predseda vlády však upozorňuje, že pokiaľ Slovensko nebude mať v nemocniciach menej ako dvetisíc pacientov a menej ako 750 pozitívnych denne, tak sa školy plošne otvárať nebudú.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

jurzyca

Eugen Jurzyca o zákaze nedeľného predaja: Zatvoriť obchody v nedeľu si môže dovoliť Nemecko

Petíciu proti zákazu nedeľného predaja už podpísalo viac ako 10-tisíc Slovákov. Strana Sloboda a Solidarita …

Consent choices