simecka
PHOTO: FB Michal Šimečka

Michal Šimečka: Vládni politici naozaj potrebujú zmeniť prístup, prezidentka Čaputová urobila správnu vec

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes poobede v Prezidentskom paláci stretla s premiérom Igorom Matovičom. Hlava štátu uviedla, že koalícia by podľa nej aj napriek rozdielnosti názorov mala vedieť spolupracovať, avšak podotkla, že Slovensko potrebuje zodpovedných politikov.

Politici potrebujú zmeniť prístup

Europoslanec Michal Šimečka hodnotí prezidentkin prístup za správny, aj on zastáva názor, že vládni politici skutočne potrebujú zmeniť prístup. Podľa Šimečku ľudí vyčerpávajú neustále zmeny plánov a pravidiel.„Priznám sa, že aj ja sám mám už občas problém vyznať sa v nich. A to politiku sledujem a riešim profesionálne, denne čítam a pozerám všetky relevantné zdroje, diskutujem o nich s kolegami a s novinármi, na Slovensku aj v zahraničí. Napriek tomu je nesmierne zložité v tom chaose zistiť, čo práve teraz platí a čo sa kedy bude meniť,“ uviedol v statuse europoslanec.

Vláda čelí problémom, ktoré nemajú v histórii obdobu

V utorok po stretnutí prezidentky s premiérom prezidentka uviedla, že si uvedomuje, nakoĺko COVID-19 zasiahol Slovensko s krízami aj v iných oblastiach. Miera problémov, ktorým vláda čelí, je nebývalá a nemá v histórii obdobu.

Čaputová však podotkla, že krajina nevyhnutne potrebuje vecný, pokojný a pragmatický prístup, preto predsedu vlády o takýto prístup pri riešení pandémie dnes požiadala.

Viac..  EÚ a Nórsko sa dohodli na partnerstve v oblasti surovín a batérií

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

nepredvídateľnosť opatrení

Michal Šimečka kritizuje hlavne nepredvídateľnosť opatrení a zlú komunikáciu opatrení. „Aspoň základná predvídateľnosť je nutnou podmienkou fungujúcej ekonomiky, demokracie a právneho štátu. Môžeme byť šťastní, že aspoň prezidentka SR si to uvedomuje a neváha o tom hovoriť,“ dodal na Facebooku.

?? Prezidentka Zuzana Čaputová urobila správnu vec. Vládni politici naozaj potrebujú zmeniť prístup. Možno ešte viac ako…

Uverejnil používateľ Michal Šimečka • Progresívne Slovensko Utorok 24. novembra 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices