Nemecká kancelárka Angela Merkel. PHOTO: © European Union-EP.

Nemecko predlžuje čiastočný lockdown. Skončiť má tak ešte pred vianočnými sviatkami

V stredu sa nemecká kancelárka Angela Merkelová dohodla so spolkovými premiérmi na predĺžení čiastočného lockdownu, ktorý začal platiť ešte 2. novembra a mal pôvodne trvať štyri týždne, napokon to bude prinajmenšom do 20. decembra.

Cieľom predĺžiť ho, je pred vianočnými sviatkami znížiť počet pribúdajúcich prípadov nákazy koronavírusom v každom regióne pod 50 na 100-tisíc obyvateľov. „Musíme pokračovať v snahe dosiahnuť tento cieľ,“ povedala Merkelová novinárom v Berlíne.

Podľa kancelárky súčasné opatrenia uspeli v spomalení nárastu nových infekcií, ktoré sa stabilizovali na vysokej úrovni. „Nemôžeme sa uspokojiť s týmto čiastočným úspechom,“ povedala a dodala, že za štatistikami sú ľudské osudy.

Za uplynulý deň (streda) Inštitút Roberta Kocha oznámil, že zaznamenali 18 633 nových prípadov a 410 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19.

Viac..  Ivan Štefanec: Slovenský startup získal 7,5 milióna eur od Európskej rady pre inovácie

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecko: Nová politická strana chce rozpustiť EÚ a zrušiť klimatické politiky

Nová nemecká politická strana, Aliancia Sahry Wagenknechtovej (BSW), sa v prípade úspechu v tohtoročných voľbách …

Consent choices