Bilcik
Europoslanec Vladimír Bilčík. PHOTO: © European Union-EP.

Vladimír Bilčík víta reformu ministerky Kolíkovej, predstavila ju europarlamentnej misii

V piatok sa uskutočnilo stretnutie monitorovacej skupiny Európskeho parlamentu pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG) s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou, ako aj so zástupcami slovenských médií a mimovládnych organizácií. Monitorovacia skupina, ktorá bola zriadená europarlamentom po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, mala prísť na Slovensko osobne, no kvôli pandémii sa uskutočnila online.
„Ako stály člen monitorovacej skupiny oceňujem snahu vlády a ministerky Kolíkovej o očistu právneho štátu a reformný plán, ktorý má vrátiť ľuďom na Slovensku dôveru v spravodlivosť. Som rád, že ministerka spravodlivosti chce posilniť spoločné európske princípy právneho štátu a vítam jej snahu o otvorenú komunikáciu o slovenských riešeniach s európskymi inštitúciami,“
 povedal člen stálej monitorovacej skupiny, europoslanec za stranu Spolu Vladimír Bilčík.
Po vraždách Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nezareagovalo so zhrozením len Slovensko, ale celá Európa. Obzvlášť aktívne sa za spravodlivosť zasadil Európsky parlament. V marci 2018 vyslal na Slovensko monitorovaciu misiu europoslancov, z ktorej vznikla stála monitorovacia skupina, ktorej členom je od roku 2019 aj europoslanec Vladimír Bilčík (SPOLU/EPP). Monitorovacie skupina sa venuje stavu demokracie a právneho štátu s dôrazom špeciálne aj na Slovensko. Europoslanci aj počas koronakrízy tlačia na to, aby sme na Slovensku prijali systémové zmeny na obnovu spravodlivosti v krajine.
Viac..  M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho …

Consent choices