József Szájer
József Szájer, europoslanec /Fidesz, EPP/. PHOTO: European Union

Orbánov europoslanec po homosexuálnych orgiách rezignoval

BRUSEL / Maďarský europoslanec József Szájer rezignoval na svoju funkciu po tom, čo ho v piatok belgická polícia pristihla v centre Bruselu na nedovolenom večierku s ďalšími 24 ľuďmi. Člen strany Fidesz, ktorej hlavou je premiér Viktor Orbán najprv svoju rezignáciu vysvetľoval „dlhým obdobím reflexie“. Po tom, čo ale belgické médiá priniesli informáciu, že sa zo spomínaného večierku pokúsil pred policajnou kontrolou utiecť oknom, sa napokon ku všetkému priznal.

V Belgicku sú, podobne ako v niektorých ďalších európskych krajinách, pre koronavírus uzavreté reštaurácie a bary. Belgická vláda v piatok oznámila, že sa neotvoria najmenej do polovice januára. V rovnaký deň podľa miestnych médií polícia prerušila divokú párty 25 ľudí, medzi ktorými boli údajne vedľa europoslanca aj diplomati.

Belgické médiá informovali, že všetko sa odohralo v bare pre homosexuálov. Na mieste sa našli aj drogy. Párty sa konala z piatka na sobotu. Szájer sa ku všetkému priznal v utorok. Tvrvá však na tom, že s drogami nemá nič spoločné. Spravodajca televízie Euronews uviedol, že účastníci akcie dostali pokuty 250 eur, jej organizátor potom trojnásobok. Belgické protipandemické opatrenia pritom zakazujú organizovanie hromadných podujatí v bytoch.

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Orbán: Voľby v USA a do Európskeho parlamentu môžu priniesť mier do Európy

Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán sa domnieva, že tento rok môže nastať …

Consent choices