europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Tento týždeň v Európskom parlamente: migrácia, práca z domu, pitná voda

Tento týždeň sa budú europoslanci zaoberať legislatívou o kvalite pitnej vody, migráciou a takzvaným právom na odpojenie pre tých, ktorí pracujú z domu.

Pandémia koronavírusu donútila mnohých ľudí pracovať z domu, pričom pre mnohých je pri tomto spôsobe zložité nájsť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Poslanci z výboru pre zamestnanosť budú v utorok hlasovať o uznesení, ktoré navrhuje takzvané právo na odpojenie od práce počas sviatkov a mimo pracovných hodín.

Výbor bude v ten istý deň hlasovať aj o prístupe k dôstojnému a cenovo dostupnému bývaniu pre všetkých a budúcnosti digitálneho vzdelávania.

Členovia výboru pre životné prostredie budú hlasovať o ďalšom zlepšení kvality pitnej vody v EÚ. Poslanci podľa všetkého vyzvú k urýchlenej implementácii rámcovej smernice o vode. Táto téma príde na rad aj počas decembrového plenárneho zasadnutia.

Pri príležitosti pripravovanej stratégie Európskej komisie výbor tento týždeň zadefinuje svoje návrhy na to, ako minimalizovať dopady klimatických zmien a extrémneho počasia.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Členovia výboru pre občianske slobody sa budú zaoberať spoločným azylovým systémom, ktorý zlyhal počas utečeneckej krízy v rokoch 2015 – 2016 a pravdepodobne vyzvú k väčšej solidarite s krajinami na vonkajších hraniciach EÚ.

Výbor bude diskutovať aj o obvineniach, že zamestnanci pohraničnej agentúry EÚ Frontex sa podieľali na vytláčaní žiadateľov o azyl gréckou pohraničnou strážou. Debaty sa zúčastní aj riaditeľ agentúry Fabrice Leggeri.

O mam

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices