zdroj: FB Zuzana Čaputová

Čaputová sa stretla so zástupcami iniciatívy Klíma ťa potrebuje. Podľa nej Slovensko pociťuje nutnosť bojovať s klimatickou krízou

Petíciu „Za klímu, za budúcnosť“ podpísalo už 120-tisíc ľudí, čo je jasným signálom, že nutnosť aktívnejšie bojovať s klimatickou krízou vníma aj verejnosť na Slovensku.

Podľa prezidentky táto najväčšia online petícia v histórii dáva politikom silný odkaz, že aj oni sa musia o tento problém zaujímať, uviedla to na sociálnej sieti.

Dopady klimatickej krízy a ani výsledky jej riešenia neuvidíme zo dňa na deň, a preto dnes ani nie sú predmetom politických debát. Slovensko sa podpísalo pod veľké záväzky znižovania emisií a dosiahnutia uhlíkovej neutrality do roku 2050, chýbajú nám však jasnejšie kontúry cesty k ich splneniu. O to dôležitejšie je nastaviť si malé ciele a príležitosti, ktoré budú vo výsledku viesť k ich dosiahnutiu.“ Čaputová súčasne dodáva, že takouto príležitosťou môže byť aj rokovanie parlamentu o tejto petícii.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Prezidentka si cení, že ju Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie odporučil plénu prerokovať , avšak dúfa, že diskusia v pléne nebude len čisto formálna, ale prispeje k prelomeniu bariéry vedúcej k uvedomeniu si miery problému, ktorému spoločnosť čelí.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices