Igor Matovič. Zdroj: ÚVSR

Podľa Matoviča je Slovensko v pasci a pomôže iba testovanie alebo rôzne stupne lockdownu

Po dnešnom rokovaní vlády premiér Igor Matovič vyhlásil, že Slovensko sa aktuálne z hľadiska epidemiologickej situácie nachádza v pasci.

Premiér tiež povedal, že v súčasnosti má Slovensko vzhľadom na nárast pozitívnych prípadov dve možnosti, a to celoplošné testovanie alebo rôzne stupne lockdownu.

“Testy nemáme zabezpečené a som zvedavý, kto sem príde pred Vianocami a povie, že bude lockdown,” povedal premiér.

Otvoriť školy za každú cenu

Na tému otvárania škôl za každú cenu Matovič tiež dodal, že jeho cieľom je, aby boli niektoré školy v pondelok 7. decembra otvorené. „Nech aj ministerstvo školstva vidí, že sa to dá a nebude hľadať výhovorky. Státisíce detí čakajú, kedy sa dostanú do škôl a my tu každý týždeň počúvame výhovorky, ako sa to nedá zabezpečiť. Rozhodol som sa to zobrať do vlastných rúk a ukázať, že sa to naozaj dá,“ dodal premiér.
Minister školstva Branislav Gröhling ako reakciu na premiérove vyjadrenie uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti, že otvorenie škôl by malo byť o tom, aby žiaci dostali šancu naživo s učiteľmi prebrať potrebné učivo.
Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices