zdroj: FB Greenpeace Slovensko

Greenpeace protestuje pred Úradom vlády. Premiéra žiadajú, aby podporil klimatickú politiku a zníženie emisií

Pred Úradom vlády SR sa od pondelka od 7:00 koná 65 hodinový protest organizácie Greenpeace, ktorý potrvá až do stredy 9. decembra. Zúčastnia sa na ňom umelci aj rôzne organizácie.

Hovorkyňa Greenpeace Slovensko Patrícia Brandysová uvádza, že cieľom tejto aktivity je apelovať na premiéra Igora Matoviča, aby na samite Európskej rady, ktorý sa začne vo štvrtok 10.decembra, podporil ambicióznu klimatickú politiku a cieľ 65 percentné zníženie emisií do roku 2030.

Toto zníženie emisií je aj v súlade s Parížskou dohodou a taktiež podľa vedeckej komunity je potrebné na to, aby sme nepresiahli oteplenie nad 1.5 stupňa Celzia a vyhli sa tak klimatickému a ekologickému kolapsu.

Účasť na proteste prisľúbili spisovateľ Michal Hvorecký, komik Fero Joke, spevák Lasky z hudobnej skupiny Para, umelkyňa a autorka básní Mirka Abelová, organizácie Amnesty International, Priatelia Zeme, hnutia Extinction Rebellion, Znepokojené Matky, Študenti bez mena, iniciatíva Nebudeme ticho, bubeník skupiny Korben Dallas Igor Guttler, hudobník Lyrik, Medial Banana, stand-up komik Jakub Gulík, iniciátori petície #KlímaŤaPotrebuje Michal Sabo, Natália Pažická, Jakub Hrbáň či Marta Fandlová.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices