hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Europoslanec Martin Hojsík: Dám sa zaočkovať! Očakávam, že podobne budú konať aj ostatní politici

Europoslanec Martin Hojsík prostredníctvom sociálnej sieti Facebook oznámil, že sa dá zaočkovať. „Ja sa dám zaočkovať, lebo chcem byť zodpovedný a ohľaduplný,“ zdôraznil. Hojsík tiež v statuse uviedol, že očakáva podobný prístup aj ostatných politikov.

„Samozrejme, prvé majú ísť lekárky a lekári, sestry, zdravotný personál, opatrovateľky a opatrovatelia, rizikové skupiny a tie a tí, ktorí sú možnej infekcii viac vystavení,“ dodal. Europoslanec sa dá zaočkovať, lebo „len tak môžem ochrániť nielen seba, ale aj tých najohrozenejších ľudí.“ Podľa neho je to jediná cesta, ako poraziť koronavírus.

Neuvážené konanie Pellegriniho

Opozičný líder Peter Pellegrini povedal, že sa zaočkovať nedá. Toto jeho rozhodnutie europoslanec vníma ako neuvážené a sebecké. „Asi si neuvedomuje, koľko ľudí aj vďaka jeho vyjadreniu bude brať očkovanie na ľahkú váhu, či dokonca sa začnú prikláňať ku konšpiráciám,“ napísal.

Podľa neho teraz nepotrebujeme političky a politikov, ktorí hovoria „o svojom vlastnom záujme. „ Podľa neho aktuálne Slovensko potrebuje líderky a lídrov, ktorí robia rozhodnutia „so záujmom ľuďom pomôcť a nie iba podporovať strach a neistotu.“

Europoslanec však dodáva, že chápe a rešpektuje ľudí, ktorí sa očkovania boja, avšak podľa neho práve preto potrebujeme seriózny vakcinačný plán. Na záver statusu ešte raz zdôraznil, že on osobne sa zaočkovať dá.

Viac..  Energetická efektívnosť budov: Poslanci schválili dekarbonizáciu sektora budov

POLITICI MAJÚ BYŤ ZODPOVEDNÍ.

Ja sa dám sa zaočkovať, lebo chcem byť zodpovedný a ohľaduplný. To isté očakávam od…

Uverejnil používateľ Martin Hojsík Pondelok 7. decembra 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Sankcie …

Consent choices