Zdroj:FB ÚVSR

POZRITE SI NOVÉ OPATRENIA: Otvorené ostanú lanovky i hotely, zatvoriť však majú terasy reštaurácií

Predseda vlády Igor Matovič, minister zdravotníctva Marek Krajčí, minister dopravy Andrej Doležal a hlavný hygienik SR Ján Mikas dnes predstavili nové opatrenia, pozrite si aké:

Epidemiologická situácia na Slovensku je podľa ministra Krajčího zlá a bude sa zhoršovať. „To je neodvrátiteľná prognóza,“ povedal.

zdroj: ÚV SR
  • Od 11.12, teda od tejto soboty, budú musieť zatvoriť všetky terasy reštaurácií, pričom však jedlo so sebou bude naďalej povolené.
  • Od  14.12 sa sprísnia podmienky prevádzky hotelov, vlekov a lanoviek, pričom spomínané prevádzky budú vyžadovať test nie starší ako 72 hodín.
  • Lockdown má platiť od 21. decembra, a potrvá minimálne 3 týždne. „Nie je to typický lockdown“, povedal minister Krajčí.

LOCKDOWN

PLOŠNÉ TESTOVANIE

Samosprávy budú mať možnost zorganizovať si vo vlastnej réžií plošné testovanie, ktorého cieľom je rýchlejšie sa dostať z lockdownu. Samosprávam štát dodá, testy aj peniaze na vykonanie testovania. „Je to na rozhodnutí samospráv, či im záleží na zdraví svojich obyvateľov alebo nie,“ povedal premiér Matovič.

Otvorené lyžiarske strediská

Od 14. decembra na Slovensku začnú platiť ďalšie opatrenia a to sprísnia podmienky prevádzky hotelov, vlekov a lanoviek. Tieto prevádzky budú vyžadovať test, ktorý nebude starší ako 72 hodín. „V spoločných priestoroch nebude možné konzumovať nápoje či jedlo,“ povedal hlavný hygienik Mikas. Hlavný hygienik dodal, že v spomínaných prevádzkach, vlekoch a lanoviek bude povinné nosiť rúško.

Viac..  EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

V strediskách nebudú otvorené ani bufety, avšak z okienka predávať môžu. „Lyžiari na zjazdovkách budú musieť mať rúška, dodržiavať rozostupy a minimalizovať styk s ľuďmi,“ dodal Ján Mikas.

Vývoj pandémie na Slovensku:

Slovensko v posledných dňoch hlásia najviac pacientov od začiatku pandémie, v Bratislave a Košiciach leží momentálne rekordne veľa pacientov. minulý týždeň minister Krajčí ukázal mapu,  podľa ktorej je najhoršia situácia v Novom Meste nad Váhom, Prievidzi, Púchove, Leviciach a vo Veľkom Krtíši.

zdroj: ÚV SR

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

Michal Šimečka reaguje na možný lockdown pre ľudí nad 60 rokov a ministrovi financií posiela štipľavý odkaz

VÁŽENÝ PÁN MINISTER FINANCIÍ(!) IGOR MATOVIČ, dovoľujeme si reagovať na váš najnovší nápad zaviesť lockdown …

Consent choices