Zdroj: ÚVSR

Ministerka Remišová: Dotácia 900 000 € pôjde na podporu športu v Banskej Bystrici

Vláda SR  schválila dotáciu 900 000 eur na podporu športu v Banskobystrickom kraji. Návrh vláde predložila vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová. Práve Banská Bystrica bude v júli 2022 dejiskom Európskeho olympijského festivalu mládeže, na ktorom sa zúčastnia stovky športovcov vo veku 14 – 18 rokov.

„Podpora športu a budovanie športovej infraštruktúry sú pre nás jednou z priorít regionálneho rozvoja. Aj v čase pandémie sa ukazuje, aký významný vplyv majú športové aktivity na zdravie populácie a zmysluplné využitie voľného času mládeže. A v neposlednom rade je naším cieľom vytvárať kvalitné zázemie pre budúcich športových reprezentantov, ktorí budú šíriť dobré meno Slovenska vo svete,“ uviedla vicepremiérka Remišová.

Celková schválená dotácia 900 000 eur pôjde na nasledovné projekty:

  • Vybavenie a dobudovanie areálu tréningového plaveckého bazéna, areálu pre triatlon a areálu pre gymnastiku 200 000 eur
  • Rekonštrukcia športovej haly Detva 550 000 eur
  • Vybudovanie a inštalácia klimatizácie v športovej hale VŠC Dukla 125 000 eur
  • Vybavenie športovej haly Slovenská Ľupča 25 000 eur
Viac..  J. Nagel: Je čoraz pravdepodobnejšie, že ECB pred letnou prestávkou zníži sadzby

(* predpokladané náklady)

„Verím, že vďaka tejto dotácii sa podarí dobudovať a dostatočne vybaviť športoviská, ktoré budú o dva roky dejiskom prestížneho medzinárodného podujatia – Európskeho olympijského festivalu mládeže,“ dodala ministerka Remišová.

Z dôvodu celosvetovej pandémie COVID-19 a následne posunu termínu konania Letných olympijských hier v Tokiu 2020 na rok 2021 došlo ku kolízii s pôvodným termínom Európskeho olympijského festivalu mládeže 2021 v Banskej Bystrici. Na základe rozhodnutia Európskych olympijských výborov, Slovenského olympijského a športového výboru a mesta Banská Bystrica sa termín konania olympijského festivalu mládeže v Banskej Bystrici posúva na júl 2022.

O mam

Odporúčame pozrieť

EÚ pomôže 10 regiónom zmierniť účinky populačných zmien, aj v Banskej Bystrici

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že vybrala ďalších desať regiónov z členských krajín EÚ, …

Consent choices