simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2020

Michal Šimečka: Priznávam, že včerajšia dohoda má pre mňa aj osobný rozmer

Europoslanec Michal Šimečka na Facebooku uviedol, že má radosť z toho, že na úspešnom európskom príbehu má svoj zreteľný podiel aj slovenská diplomacia.

Šimečka upozornil, že včerajším schválením nového sedemročného rozpoču aj 750-miliardového fondu obnovy Slovensko neuhlo z hodnôt právneho štátu a demokracie. Europoslanec dodal, že schválením rozpočtu Maďarsko a Poľsko stiahli veto, a tak text nariadenia o právnom štáte zostal nezmenený.

Podľa neho všetci autoritárski politicidostali dve jasné správy a to, že „ostatné členské štáty sa nenechajú vydierať, a tiež, že pokusy o likvidáciu nezávislého súdnictva či médií budú mať za následok obmedzenie kontroly nad eurofondami,“ uviedol na Facebooku.

„Priznávam, že včerajšia dohoda má pre mňa aj osobný rozmer. Ako hlavný spravodajca EP pre právny štát a demokraciu – a podpredseda tretej najsilnejšej frakcie – som za posledný rok investoval veľa času a úsilia, aby EÚ mala účinný nástroj na ochranu hodnôt a boj proti korupcii, „ priznal sa.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

Podľa neho tiež slovenskí politici a diplomati. Spravili správnu vec, pre Európu aj pre Slovensko.

???? Tak sa to včera podarilo. A teším sa, že na úspešnom európskom príbehu má svoj zreteľný podiel aj slovenská…

Uverejnil používateľ Michal Šimečka • Progresívne Slovensko Piatok 11. decembra 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices