zdroj: screenshot FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Pandemická komisia žiada prísnejšie opatrenia! Situácia s COVID-19 na Slovensku sa výrazne zhoršuje

V piatok po rokovaní Pandemickej komisie vlády minister zdravotníctva Marek Krajčí informoval, že pandemická situácia sa na Slovensku za posledný týždeň výrazne zhoršila.

Podľa neho je situácia natoľko vážna, že komisia prehodnotila svoje stanoviská z predchádzajúceho týždňa, a preto do ďalších dní navrhuje výrazné sprísňovanie opatrení.

Podľa ministra pandemická komisia odporučila vláde prehodnotiť opatrenia, ktoré boli avizované tento týždeň, a tiež dospela k záveru, že je potrebné zaviesť čo najskôr podobný lockdown, teda zákaz vychádzania, aký bol pred celoplošným testovaním.

prípade, že by platili pravidlá podobné ako pred testovaním, tak by bolo povolené vychádzať z domu do práce, deti by mohli chodiť do škôl a škôlok, chodiť by sa mohlo do najbližšieho obchodu pre nevyhnutný tovar.

Zákaz vychádzania by mal platiť do 10. januára. Okrem vyššie spomenutých pravidiel, by bolo možné vychádzať aj z dôvodu starostlivosti o blízku osobu, venčenie zvieraťa a návštevy prírody, avšak len v rámci okresu. . „Čím neskôr lockdown zavedieme, tým dlhšie musí trvať, aby sme sa mohli dostať k pozitívnym číslam, ktoré umožnia uvoľniť opatrenia v krajine,“ upozornil minister.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Tlačovej konferencie sa zúčastnila aj epidemiologička Henrieta Hudečková, ktorá uviedla, že podstatou navrhovaných opatrení je obmedzenie mobility. „Ak niečo neurobíme, dostaneme sa do veľmi zlej situácie, z ktorej sa môžeme pomerne dlhú dobu dostávať naspäť,“ povedala.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

Michal Šimečka reaguje na možný lockdown pre ľudí nad 60 rokov a ministrovi financií posiela štipľavý odkaz

VÁŽENÝ PÁN MINISTER FINANCIÍ(!) IGOR MATOVIČ, dovoľujeme si reagovať na váš najnovší nápad zaviesť lockdown …

Consent choices