Nemecká kancelárka Angela Merkel. PHOTO: © European Union-EP.

Nemecko sprísňuje lockdown! Podľa Merkelovej Nemecko je nútené konať

V nedeľu sa nemecká kancelárka Angela Merkelová dohodla s premiérmi 16 nemeckých spolkových krajín na sprísnení lockdownu. Cieľom je spomalili nárast prípadov ochorenia COVID-19, pričom opatrenia budú platiť od 16. decembra do 10. januára.

„Sme nútení konať a tiež konáme,“ uviedla Merkelová novinárom v Berlíne. V Nemecku už v súčasnosti platia od novembra prísnejšie pravidlá, napriek tomu sa nepodarilo výrazne znížiť počet nových infekcií, upozornila.

Reštrikcie sa majú dotknúť zatvárania väčšiny obchodov a škôl a tiež bude platiť väčšie obmedzenie sociálnych kontaktov. S výnimkou Vianoc sa vo vnútorných priestoroch bude môcť stretnúť maximálne päť ľudí, toto nariadenie sa netýka detí do 14 rokov. Zakázané bude predaj zábavnej pyrotechniky k oslave Nového roka a vonkajší predaj alkoholu.

Viac..  Zastúpenie EK na Slovensku, veľvyslanci a diplomati si uctia pamiatku Kuciaka a Kušnírovej

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecko: Nová politická strana chce rozpustiť EÚ a zrušiť klimatické politiky

Nová nemecká politická strana, Aliancia Sahry Wagenknechtovej (BSW), sa v prípade úspechu v tohtoročných voľbách …

Consent choices