zdravotnictvo
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Slovensko sa pripojilo k Politickej deklarácii o ochrane humanitárneho a zdravotníckeho personálu

Slovenská republika sa pripojila k Politickej deklarácii o ochrane humanitárneho a zdravotníckeho personálu. Deklarácia, ktorá je iniciatívou Francúzska, bola vypracovaná s cieľom implementovať rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN č. 2286 z 3. mája 2016 o ochrane zranených a chorých, zdravotníckeho a humanitárneho personálu v ozbrojených konfliktoch. „Pripojenie sa Slovenskej republiky k deklarácii, dokumentu politickej povahy, je potvrdením našej dlhodobej pozície založenej na dodržiavaní noriem medzinárodného humanitárneho práva ako integrálnej súčasti pravidiel, na ktorých je vybudovaný medzinárodný poriadok,“ vyhlásil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

Pristúpením k deklarácii dávajú štáty prísľub posúdiť svoju vnútroštátnu legislatívu týkajúcu sa ochrany poskytovania zdravotnej starostlivosti v ozbrojených konfliktoch. Ďalším prvkom je posudzovanie prevozu zbraní z pohľadu rizík zneužitia a porušenia medzinárodného humanitárneho práva. Krajiny sa tiež zaviazali vyzývať Bezpečnostnú radu OSN na prijatie opatrení na riešenie opakovaných násilných činov a iných činov, ktoré bránia poskytovaniu zdravotnej starostlivosti v ozbrojenom konflikte.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

O mam

Odporúčame pozrieť

potraviny, spotrebitel, supermarket

Europarlament chce zlepšiť ochranu spotrebiteľov pred zavádzajúcimi tvrdeniami

Európsky parlament prijal svoje stanovisko k zavedeniu systému overovania a predbežného schvaľovania environmentálnych marketingových tvrdení …

Consent choices