Foto: Európske Noviny/ Marco Németh

Európska komisia predstavila novú aplikáciu pre cestovaľov po Európe. Obsahuje aktuálne opatrenia i nariadenia

Európska komisia v pondelok predstavila novú aplikáciu s názvom „Re-open EU“. Je zadarmo pre Android aj iOS, a to v 24 úradných jazykoch EÚ vrátane slovenčiny. Aplikácia ponúka ľuďom aktuálne informácie o pandemickej situácii, bezpečnostných a cestovných opatreniach v krajinách EÚ, ale aj na Islande, v Lichtenštajnsku, Nórsku a Švajčiarsku.Dáta získava z Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb a od členských štátov EÚ.

Martin Klus vníma túto aplikáciu ako novodobú mapu. Štátny tajomník na Facebooku tiež oznámil , že v utorok by mala vláda predstaviť niekoĺko noviniek, ktoré uľahčia návrat občanov SR. Dodal, že zásadnejšie zmeny by nemali nastať.

Európska komisia predstavila balík opatrení v oblasti cestovného ruchu a dopravy, ktorého obsahom je aj platforma Re-open EU. Viac informácií nájdete na stránke: https://reopen.europa.eu/

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

cestovanie

DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí …

Consent choices