Foto: FB MFSR

Podľa Hegera zaostávame za vyspelými štátmi. Modernizovať treba dopravu aj budovy

V utorok sa konala verejná diskusia k plánu obnovy, kde minister financií Eduard Heger uviedol, že Slovensko by sa malo zamerať na obnovu, pretože zaostávame za vyspelými štátmi.

Ladislav Miko vedúci zastúpenia Európskej komisie na Slovensku dodal, že plán obnovy je pre Slovensko príležitosťou na obnovenie ekonomiky, na naštartovanie zeleného a digitálneho hospodárstva.

„Slovensko dlho spalo, reformy sme dlhé roky nevideli, čo sa odrazilo na výsledkoch,“ povedal Heger. Podľa neho Slovensko za posledné roky prepadávalo v rôznych rebríčkoch a ako jediná krajina z postkomunistického bloku prestala dobiehať vyspelé krajiny EÚ.

Heger tiež predstavil hlavné priority vlády, na ktoré chce peniaze z fondu obnovy využiť, ten obsahuje dve časti. Jednou sú investície, pretože samotný plán je investičným plánom a hovorí o sumách do konkrétnych oblastí.

Viac..  E. Jurzyca: Ochota Slovákov vynakladať peniaze na zelené projekty naďalej klesá

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Alex BRENNINKMEIJER

Európski audítori: Celkovú výkonnosť fondu obnovy EÚ nemožno dostatočne zmerať

Mechanizmus na podporu obnovy a odolnosti (RRF), známy ako fond obnovy EÚ, má nedostatky v …

Consent choices