koláž EN, PHOTO: FB Vladimír Bilčík, screenshot © European Union-EP.

Svetlana Cichanovská prebrala Sacharovu cenu pre demokratickú opozíciu v Bielorusku

V stredu prebrala demokratická opozícia v Bielorusku Sacharovovu cenu, ktorú odovzdáva europarlament. Svetlana Cichanovská v Bruseli povedala, že vydržíme a zvíťazíme.
Pozrite si odovzdávanie Sacharovej ceny:
K tejto príležitosti sa s Cichanovskou stretol aj slovenský europoslanec Vladimír Bilčík, ktorý uviedol, že „na mňa ľudsky hlboko zapôsobila.“
Bilčík na Facebooku tiež dodal, že verí jej slovám pričom dodal, že „v zápase o slobodné a demokratické Bielorusko vydržíme aj my ostatní.“
„Dnešné ocenenie posiela silný odkaz všetkým odvážnym ľuďom v Bielorusku, bieloruským ženám a politickým lídrom bieloruskej opozície. Stojíme pevne za nimi a podporujeme ich úsilie o demokraciu a slobodné voľby,“ informoval na Facebooku.

Europoslanec dúfa, že tento týždeň prináša nádej Bielorusom, že Lukašenko a jeho diktátorský režim v blízkej budúcnosti skončia.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices