bilcik
Vladimír Bilčík /EPP, SPOLU/ s líderkou bieloruskej opozície Svetlanou Cichanovskou v Európskom parlamente. PHOTO: European Union

Vladimír Bilčík: Keď dnes Svetlana Cichanovská v Bruseli hovorí, že vydržíme a zvíťazíme, verím jej slovám

SVETLANA CICHANOVSKÁ DNES PREBRALA SACHAROVOVU CENU PRE DEMOKRATICKÚ OPOZÍCIU V BIELORUSKU ??
Sacharovovu cenu si dnes v europarlamente preberá demokratická opozícia v Bielorusku. Pri tejto príležitosti som sa stretol aj s líderkou bieloruskej opozície Svetlanou Cichanovskou, ktorá na mňa ľudsky hlboko zapôsobila.
Keď dnes Svetlana Cichanovská v Bruseli hovorí, že vydržíme a zvíťazíme, verím jej slovám. A verím, že v zápase o slobodné a demokratické Bielorusko vydržíme aj my ostatní.
Dnešné ocenenie posiela silný odkaz všetkým odvážnym ľuďom v Bielorusku, bieloruským ženám a politickým lídrom bieloruskej opozície. Stojíme pevne za nimi a podporujeme ich úsilie o demokraciu a slobodné voľby.
Sacharovova cena nie je len symbolom, ale môže mať praktické dôsledky na situáciu v Bielorusku. Táto európska cena za slobodu myslenia len pred dvoma rokmi pomohla ukrajinskému režisérovi Olegovi Sencovovi na jeho ceste k slobode z ruského väzenia.
Preto verím, že tento týždeň prinášame podobnú nádej Bielorusom, že Lukašenko a jeho diktátorský režim v blízkej budúcnosti skončia.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices